In Nederland hebben we al te maken met de koude dagen, wat voor veel mensen betekent dat je niet meer in de tuin kunt zitten of kunt genieten op je balkon. Toch kun je hier verandering in brengen! Hoe? Door je tuin winterproof te maken. Er zijn heel veel manieren hoe je je tuin winterproof kan maken. Het ligt er ook aan wat je van plan bent in de tuin te doen? Wil je vooral veel buiten zitten met een kop chocolademelk en wat snacks? Ga dan voor een serre. Wil je het liefst heel het jaar door barbecue├źn? Kijk dan eens naar een extra aanbouw.

Je tuin verbouwen in de zomer

Je tuin winterproof maken betekent verbouwen. Denk aan het plaatsen van tuinschermen en afrasteringspalen. De een wilt een serre bouwen en de ander bouwt de woonkamer of keuken verder uit naar buiten. Vergeet niet vooraf een duidelijk plan op te stellen waarin je alles noteert. Denk aan het budget tot aan het aantal personen dat je nodig hebt hiervoor. Je kunt zo ook goed inschatten hoeveel tijd je nodig hebt voor de gehele verbouwing. Het is handig om de verbouwing eind zomer te doen zodat je niet te maken hebt met het Nederlandse weer. Hiermee bedoelen we erg wisselvallig weer met vaak een hoop regen en wind.

De juiste accessoires aanschaffen

Bij het winterproof maken van je tuin horen ook de juiste accessoires. Je kunt hierbij denken aan tuinmeubels die waterproof zijn, heaters en andere accessoires waarmee je extra hitte kunt aanzetten en heel veel dekens. Na de verbouwing kun je kijken wat voor accessoires je precies nodig hebt en waar je makkelijk zonder kan. Zo heb je waarschijnlijk minder dekens nodig in een serre met heaters dan alleen een extra afdak buiten.