Voor heel wat aantal jaren heb ik een kantoorbaan gehad. Dit beviel me prima en ik had ook goed contact met mijn collega’s, maar op een gegeven moment merkte ik toch dat ik toe was aan iets anders. Langzaam ben ik rond gaan kijken naar mogelijke banen die mij aan konden spreken en zo heb ik uiteindelijk besloten om me om te laten scholen tot vrachtwagenchauffeur. Het is echt heel iets anders dan een kantoorbaan, maar verandering was juist hetgeen dat ik nodig had. Een goede vriend van me had me de tip gegeven om eens contact op te nemen met rijschool Osseforth, aangezien zij ook lessen geven voor het groot rijbewijs. Al snel stond er een proefles gepland bij deze rijschool en al snel kon ik beginnen met het vrachtwagen rijbewijs

in een truck rijden

Goede voorbereiding en begeleiding

De kennismakingsles duurde ongeveer twee uur en tijdens deze twee uren heb ik kennis kunnen maken met de instructeur en de vrachtwagen. Omdat ik nog nooit eerder in een vrachtwagen had gereden was ik eerst bang dat dit een probleem ging zijn, maar de instructeur vertelde me dat dat geen enkel probleem was. Na de proefles heeft de instructeur vertelt hoeveel lessen hij denkt dat ik nodig zal gaan hebben en aan welke kosten ik moet denken. Ik vond het erg fijn om dit zo vroeg al te horen, zo wist ik meteen wat me te wachten stond. Na het advies van mijn instructeur heb ik er voor gekozen om een reguliere opleiding te volgen. Zo kon ik goed de tijd nemen om alles te leren en onder de knie te krijgen. Met goede moed ben ik begonnen aan de lessen en dit viel erg mee en vond ik ook erg leuk. Tijdens de gehele opleiding ben ik goed begeleid en heeft Osseforth mij goed weten voor te bereiden op de examens.

professionele lessen