Tegenwoordig heb je veel verschillende soorten verlichting. Zo heb je gloeilampen, halogeenlampen en Led lampen. Zoals inmiddels wel bekend is, wordt Ledverlichting steeds populairder en kent deze soort verlichting ook vele voordelen. Wij vertellen je graag welke voordelen er vast zitten aan het gebruiken van Ledlampen.

Energiezuinig

Een van de grootste voordelen van Led lampen is dat deze energiezuinig zijn. Zo bespaar je met Ledverlichting al snel 80% tot 90% energie in tegenstelling tot gloei- en halogeenverlichting. Vooral gloeilampen zijn de grote verbruikers, wat je dus eigenlijk moet zien te vermijden. Als je een gloeilamp vervangt door een Ledlamp, zul je op langere termijn meer geld besparen én ben je bewust bezig met het milieu.

Langdurig gebruik

Ledverlichting gaat langer mee dan gewone verlichting. De gemiddelde gloeilamp gaat 1000 uur mee, waarbij de levensduur van een Ledlamp op zo’n 35.000 uur meegaat. Natuurlijk is dit een schatting en verschilt dit ook weer per Ledlamp. Sommige fabrikanten geven zelfs garantie op de lampen.

Vol licht

Bij een spaarlamp duurt het best een tijdje voordat die vol licht kan geven. Dit kan soms best vervelend zijn in ruimtes waarbij je gelijk fel licht wil hebben. Bijvoorbeeld in de wc, badkamer of keuken. Een Ledlamp daarentegen geeft gelijk vol licht en hoeft niet eerst op te warmen voordat hij vol licht kan geven.

Alle soorten en maten

Met Ledverlichting kun je eindeloos variëren in soorten en maten. Ledverlichting is verkrijgbaar in zo goed als elke kleur, wat je kamer een leuk effect geeft. Hiernaast wordt het lampje niet heet en kun je dus ook niet je handen per ongeluk verbranden. Tegenwoordig heb je ook Ledverlichting dat op afstand bestuurbaar is. Zo kun je een Ledlamp aansluiten op je Wifi netwerk en via je smartphone de kleur en intensiteit bepalen.