Wat is een medewerker groenvoorziening?

Word jij helemaal gelukkig van een rondje hardlopen in de frisse lucht, een wandeling over het strand of zit jij het liefst uren in de tuin of op je balkon? Grote kans dat jij geschikt bent als medewerker groenvoorziening. Maar wat is het precies? We leggen het je graag uit!

Medewerker groenvoorziening

Als medewerker groenvoorziening is het jouw taak om al het groen in de openbare ruimtes te onderhouden. Je kunt aan de slag in een landelijke tuin, park of in de stad! Vaak doe je dit in een team en heb je verschillende werkzaamheden.

Werkzaamheden

Wanneer je werkzaam bent als medewerker groenvoorziening is geen dag hetzelfde! Je kunt de ene dag aan het schoffelen en harken zijn, terwijl je de andere dag aan het snoeien bent met een heggenschaar. Ook ga je vaak aan de slag met bosmaaiers en bladblazers. Het zal als medewerker groenvoorziening nooit saai zijn op je werk!

Functies

Binnen de groenvoorziening heb je verschillende functies. Je kunt starten als beginnend medewerker, maar je hebt ook zeker doorgroeimogelijkheden! Zo kun je later ook als hovenier, maaimachinist, greenkeeper of machinist trekker groen aan de slag gaan.

Opleiding

Er worden diverse opleidingstrajecten aangeboden waar je in een korte periode alles over het vak leert! Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om een VCA en bosmaaier certificaat te halen. Toch is ervaring niet altijd nodig. Je kunt namelijk verschillende vacatures vinden waarbij ervaring geen vereiste is.

Vacatures

Als je graag aan de slag wilt gaan als medewerker groenvoorziening heb je geluk! Veel bedrijven staan te springen om jou in dienst te nemen. Er worden verschillende vacatures groenvoorziening aangeboden, waarbij niet altijd ervaring vereist is. Vaak kun je aangeven naar welke functie je op zoek bent binnen groenvoorziening, waardoor je gemakkelijk en gericht kunt zoeken naar jouw droombaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *