Als volwassene komt het regelmatig voor dat je last hebt van nekklachten of rugklachten. Dit kan komen door je werk, waarbij je langdurig moet zitten. Ook kan het zo zijn dat je last hebt van blessures of pijn hebt bij bewegen. In dit geval is het fijn als je naar een fysiotherapeut kan. Maar hoe zit dat bij kinderen? Kunnen zij ook naar een fysio als ze problemen ervaren bij het bewegen? Wij vertellen je er in dit artikel graag meer over!

Aanleidingen

Of je met je kind naar de fysio moet, kan een aantal aanleidingen hebben. Vaak hebben jonge kinderen last van een afwijkend looppatroon. Dit kan komen door groeiproblemen, een verkeerde stand van benen of voeten of van een verkeerde houding. In dit geval kan een fysiotherapeut een goede oplossing zijn. Verder krijgen kinderen soms te maken met motorische problemen. Dit merk je aan de kind als hij of zij vaak valt, struikelt of moeite heeft met leren fietsen. Ook kunnen kinderen met motorische problemen niet goed rennen, springen, klimmen en hinkelen. Als je dit merkt bij je kind, is het dus verstandig om een specialist in te schakelen.

Behandeling

De fysio geeft de kinderen vaak kinderoefentherapie. Hierbij worden de kinderen geholpen met bepaalde oefeningen, om bewegingen in het dagelijks leven te vergemakkelijken. Dit kan voor verschillende leeftijden zijn. Denk bijvoorbeeld aan kinderen tussen de 4 tot 12 jaar. Als je kind last heeft van bewegingsproblemen, kan het goed zijn om eerst een intake te plannen bij de fysio. Hij of zij kijkt dan naar de oorzaak van het probleem en op wat voor manier dit opgelost kan worden. Er zijn verschillende praktijken waarbij verschillende specialisten onder één dak zitten, zoals groepspraktijk Risdaele. Dit is vooral erg handig voor wanneer je kind meerdere behandelingen nodig heeft bij verschillende specialisten.