Volg deze tips bij een paniekaanval

paniektherapie nieuw vennep

Als we veel stress ervaren, kunnen we op een gegeven moment een paniekaanval krijgen. Er zijn genoeg mensen die hier zo nu en dan last van hebben en die zich aanmelden voor paniektherapie Nieuw-Vennep. Je kunt hier vanaf komen door de oorzaken van de stress aan te pakken, maar dat zal niet binnen een paar dagen lukken. Daarom geven we je hieronder een aantal tips die je helpen een paniekaanval te doorstaan.

paniektherapie nieuw vennep

1. Verzet je niet tegen je gevoelens

De eerste reactie bij een paniekaanval is vaak het verzetten tegen je gevoelens. Je wilt die negatieve gevoelens niet en dat is ook logisch. Maar je ertegen verzetten helpt je helaas niet verder. Je kunt je beter focussen op iets anders in het hier en nu – bijvoorbeeld je handen of je benen -, zodat je loskomt van de negativiteit.

2. Ga bewegen

Deze tip ligt eigenlijk een beetje in het verlengde van de vorige tip. Als je een paniekaanval hebt en gaat bewegen, verleg je je aandacht naar iets anders. Je focust je op je lichaam en op het maken van de bewegingen, waardoor je minder aandacht hebt voor de negatieve gedachten en gevoelens. Ga dus een stukje wandelen of loop de trap op en af.