Vliegendeken paard

paarden

Soms is het zo dat je paard wel eens last heeft van vliegen. Of natuurlijk van andere insecten. Dit gebeurt vaak rond het voorjaar en najaar dat er beestjes zich op het lichaam van het paard. Een vliegendeken paard biedt dus veel bescherming tegen insectenbeten of het bestaan van vliegen die rondom hem heen vliegen.

Soorten vliegendekens

Er zijn verschillende soorten vliegendekens er zijn vliegendekens met halzen deze beschermen je paar tot en met de hals. Dit is erg fijn want dan is je paard voor grotendeels goed bedekt tegen de insecten. Dan zijn er ook nog vliegendekens met een afneembare hals dit kan natuurlijk ook erg handig zijn als je paard niet echt houd van die dekens en toch enigzins een beetje bewegingsruimte wil hebben. Maar ook als de vliegenplaag erger wordt.

Dan zijn er ook nog eczeemdekens deze hebben net een andere functie als de vliegendeken. Deze dekens zijn met een speciale stof gemaakt waardoor vliegen of andere insecten die zomer eczeem veroorzaken hier niet doorheen prikken.

Deze dekens worden het meest gebruikt bij staart en maneneczeem en dit komt dus vooral voor in de zomer. Deze dekens dekken zo goed als het hele paard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *