Verschillende soorten verf

Wist je dat er een heleboel verschillende soorten verf zijn die je kunt kopen? Vast wel, maar weet je ook welke allemaal? Daar wordt het dan natuurlijk al wat moeilijker. Dat geeft natuurlijk helemaal niets, maar we vinden het wel heel leuk om je hier iets meer over te vertellen. Daarom hebben we een aantal verschillende soorten verf en hun toepassingen voor je op een rijtje gezet. Ben je benieuwd welke dit zijn? Lees dan gauw door!

Tegelverf

Tegelverf is verf die, zoals de naam al doet vermoeden, geschikt is voor tegels. Gewone latex muurverf is niet zo geschikt om tegels meer te verven omdat dit geen mooie dekkende laag geeft en er bot gezegd erg lelijk uit komt te zien. Daarom is er dus tegelverf, waarmee je wel een mooi resultaat krijgt op tegels!

Muurverf

We noemden deze al even maar de klassieke verf is natuurlijk de latex muurverf. Er zijn bijna geen huishoudens te vinden waar niet minstens één muur is beschilderd met dit type verf, en dat is met goede reden. Het is namelijk mooie, duurzame en goed dekkende verf die bovendien geen gigantische deuk in je portemonnee hoeft te slaan.

Afwasbare verf

Op plekken die snel vies worden is afwasbare verf ontzettend handig. We bedoelen dan geen verf die gemakkelijk te verwijderen is, maar juist het tegenovergestelde! Afwasbare verf is, nadat het volledig is opgedroogd, bestand tegen water en in bepaalde gevallen zelfs een sopje. Zo kun je de muur dus letterlijk schrobben, zonder dat de verf er vanaf komt.

Acryl en waterverf

Er zijn natuurlijk veel meer dingen die je met verf kunt doen naast het pimpen van je inrichting, want je kunt er ook kunst mee maken of een voorwerp een ander kleurtje geven natuurlijk. Dit doe je meestal met andere soorten verf, zoals bijvoorbeeld acryl of waterverf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *