Het inrichten van een kamer is altijd leuk. Zeker het inrichten van een kinderkamer is de ideale gelegenheid om je creativiteit de vrije loop te laten. Dit mag allemaal nét even wat speelser en vrolijker kan een gewone kamer. Zo kun je losgaan met leuke meubels, kleuren op de muur en accessoires. Maar hoe richt je een kinderkamer nu stijlvol in? Wij vertellen het je graag, lees dus snel verder!

Kleurenpalet

Bij het inrichten van een kinderkamer is het goed als de basiskleuren goed zijn. Bedenk daarom goed van te voren welke kleuren jij of je kind graag in de kamer wilt hebben. Beperk het palet tot maximaal drie kleuren. Houd deze kleuren ook aan bij het inrichten van de kamer, zodat het geen één grote chaos wordt.

Meubelen

Als de basiskleuren eenmaal bepaald zijn, kun je de ruimte verder gaan inrichten. Hiervoor kun je verschillende stijlen aanhouden. Denk bijvoorbeeld aan een landelijk interieur met steigerhouten meubelen. Je kunt van te voren inspiratie opdoen op internet, in woonbladen en in interieurzaken. Let er wel op dat de kwaliteit van de meubelen wel goed moet zijn. Zo moet een kinderbed de goede grootte hebben en beschikken over een goed matras en kussen. Je wilt natuurlijk niet dat je kind klachten ontwikkeld met slapen.

Decoratie

Verder is het leuk om de kamer aan te kleden met leuke decoratie en accessoires. Denk bijvoorbeeld aan wandlampen, plantjes en kleedjes. Hiernaast is het ook altijd mooi om een plank aan de muur te hangen en hier knuffels op te zetten, boeken en andere spulletjes van je kind. Zo berg je niet alleen spullen op, het dient ook nog eens ter decoratie. Verder zie je vaak leuke poefjes, zitzakken en stoelen voor in de kinderkamer. Dit geeft nét even een knussere sfeer in de kinderkamer.