Verlichting is ontzettend belangrijk in huis. Het zorgt voor een gezellige en huiselijke sfeer en is hiernaast ook nog eens erg praktisch. Zo heb je in elke kamer weer een ander soort verlichting nodig. Toch gebeurt het vaak dat lampen onnodig aan blijven staan. Soms vinden mensen het gezelliger als er overal licht brand, maar dit is toch zonde in kamers waar je op dat moment niet bent. Hiernaast betaal je wel meer voor je energierekening. Wil je daarom besparen op je verlichting? Wij vertellen je graag hoe je dit doet!

Licht uit

Het is een inkoppertje, maar de meest snelle manier om te besparen op je energierekening is door licht uit te schakelen in kamers waar je niet bent. Als je bijvoorbeeld naar de keuken loopt om wat te drinken te pakken, doe het licht dan vervolgens ook weer uit als je weer weggaat. Ook al is het maar voor eventjes, je zal dit toch merken aan je energierekening. Hiernaast moet het een routine worden, zodat je overal voordeliger omgaat met je verlichting.

Bewegingssensor

Steeds het licht aan en uit moeten doen in een kamer kan vervelend zijn. Dit is ook een reden dat mensen de verlichting daarom maar aan laten staan. Een handige manier om dit op te lossen is door middel van een Phillips Hue Motion Sensor. Dit is een bewegingssensor dat het licht dus alleen laat aangaan als er beweging wordt gedetecteerd. Als je vervolgens niet meer in de kamer bent, zal het licht dus ook vanzelf weer uitgaan!

LED lampen

Een andere energiebesparende manier is het gebruiken van LED verlichting. LED lampen zijn in tegenstelling tot gewone gloeilampen of halogeenlampen veel energiezuiniger. LED lampen bespraen zo’n 70% energie! Hiernaast hebben ze meer branduren en gaan dus ook langer mee. Zo hoef je de lamp minder vaak te vervangen.