Iedereen die kinderen heeft, weet dat er voortdurend weer ander speelgoed in de mode is. Dat geldt net zo goed voor de dingen waar ze op rondrijden en -glijden. De eerste fiets zal – zeker voor een fietsend volk als Nederland – nooit verdwijnen. Maar wat is er momenteel nog meer “in” op het gebied van voertuigen voor kinderen? Wij maken een rondje langs de schappen. Zowel voor elektrische aangedreven opties als die waar ze ook meteen hun lichaamsbeweging nog van krijgen.

Elektrisch

We beginnen bij de elektrische voertuigen, want dat heeft voor veel kinderen toch iets magisch en spannends. Bovendien kan het een goede manier zijn om een stukje verantwoordelijkheid voor dat voertuig te leren, wanneer ze de “gewone” variant eenmaal onder de knie hebben. Zo kan een elektrische kinderstep de perfecte opvolger zijn van een gewone step. Op een elektrisch aangedreven step vergeet je immers sneller de wereld om je heen. En omdat ze voor kinderen niet zo hard gaan, is het een goede manier om te oefenen.

Een andere trend om te benoemen, is die van op afstand bestuurbare elektrische auto’s waar het kind zelf in kan zitten. Grote kans dat je ze wel eens hebt zien rijden. Een peuter in een hippe Lamborghini, met daarachter papa die zijn tweede jeugd beleefd met de afstandsbediening in zijn hand. Het kind bestuurt deze auto dan ook niet zelf.

Zelf aangedreven

Het liefst wil je natuurlijk dat je kind ook nog wat beweging krijgt tijdens het spelen. Met een elektrische step of auto gaat dat uiteraard niet lukken. Een gewone step of fiets zijn dan een optie, maar als je punten wilt scoren kun je ook gaan voor een space scooter.

Dat klinkt als een supersonisch elektrisch geval, maar het is eigenlijk niet veel meer dan een step die je voortbeweegt door de plank waarop je staat op en neer te bewegen. Misschien heb je er daar ook wel eens van zien rijden, want ze zijn behoorlijk populair. Het is een leuke manier van voortbewegen en – niet onbelangrijk – geweldige cardio.