Een administratie opleiding is een mooie basis om verder te studeren of juist om een streepje voor te hebben tijdens je sollicitatie voor een administratieve functie. Een administratieve functie kan van alles inhouden en met een administratie opleiding kun je je hier goed op voorbereiden. Sommige administratieve functies zijn bijvoorbeeld heel erg gericht op een bepaalde kerntaak, terwijl andere bedrijven juist iemand willen hebben die alles aan kan en wil pakken. Daar bereidt de administratieve opleiding van Fabius opleidingen je op voor.

Duur van de opleiding en lessen

De opleiding duurt dertig weken. Iedere week heb je één les van 3 uur. Je kunt zelf een locatie uitkiezen uit het aanbod van Fabius opleidingen waar je de administratieve opleiding wil volgen. De meeste locaties hebben meerdere startdata en bieden zowel ochtendlessen als avondlessen aan. De ochtendlessen zijn van 9 tot 12 en de avondlessen zijn van 7 tot 10. Na 30 weken en dus 30 lessen ben je klaar voor je examen. Haal je daarvoor een voldoende, dan krijg je een diploma voor je administratie opleiding.

Inhoud en vervolgopleidingen

Dan kun je kiezen voor een verdiepende opleiding. Bijvoorbeeld als commercieel medewerker of projectmedewerker. Een verdiepende opleiding duurt nog een extra 10 of 15 weken. Tijdens de administratie opleiding komt een vijftal onderwerpen aan bod. Allereerst is dat de kantoorpraktijk. Hierna volgt toetsenbordvaardigheid. Dan leer je de basis van MS Office programma’s, gevolgd door een verdieping voor Word en Excel. Het laatste onderdeel is bedrijfsrekenen en taal.