Net zoals ons huis, heeft onze auto eens in de zoveel tijd ook een grote schoonmaakbeurt nodig. Vaak wordt de buitenkant regelmatig gewassen, maar na verloop van tijd wordt ook het interieur vies. Dit vraagt toch om een hele andere aanpak. Ben je benieuwd hoe je het interieur van jouw auto ook weer helemaal spik en span maakt? Lees dan snel verder!

Stofzuigen

Voordat je met sopjes aan de haal gaat, is het goed om eerst even de binnenkant van je auto te stofzuigen. Zo kun je zand, takjes, papiertjes en overige losliggende deeltjes opzuigen en zal je auto al een stuk schoner ogen. Vergeet niet goed alle bakjes, hoekjes en lades mee te nemen. Het is ook goed om de automatten even op te tillen en daaronder te stofzuigen. Hier vind je meestal nog veel zand liggen. Dit brengt ons gelijk bij het volgende punt.


Automatten

De automatten worden vaak nog wel eens vergeten. Op een gegeven moment zijn deze versleten en kun je beter nieuwe kopen. Check dus altijd even of jouw automatten aan vervanging toe zijn. Mocht je deze willen vervangen, let er dan op dat je originele vloermatten koopt. Dit kun je heel gemakkelijk online doen, via mijnautomatten.nl.

Stank

Soms hangt er in de auto een vervelende geur. Deze wil je natuurlijk het liefst zo snel mogelijk weghebben. Maar soms heb je hiervoor meer nodig dan een sopje. De geur kan afkomstig zijn van etensresten die nog in je auto liggen, asbakken of als je bijvoorbeeld drinken gemorst hebt op de bekleding. Deze geur kun je er makkelijk uithalen door een bakje zuiveringszout met koffiedik in de auto te zetten ’s nachts. Dit absorbeert de nare geur. Mocht dit niet werken, dan kun je de bekleding professioneel laten behandelen.