Lease vormen

Wanneer je ervoor kiest om een auto te leasen is de eerste vraag die je je moet stellen of je dit zakelijk of particulier wilt doen. Want, waar ga je de auto voor gebruiken? Zijn het vooral zakelijke kilometers of gebruik je hem meer voor privé? Het kiezen voor zakelijke lease gebeurt meestal indien je vaak voor werk op de weg te vinden bent. Je wilt dan immers een goede representatieve auto, gezien het feit je hier veel afstanden mee rijdt en klanten en goed beeld over je moeten hebben.

Private lease

Als je ervoor kiest om een auto te huren, dan kun je kiezen voor private lease. In de meeste gevallen geldt hierbij de regel dat je een contract afsluit van minimaal 24 maanden. Omdat je de auto als het ware ‘huurt’, ben je geen eigenaar van de auto en kun je de auto aan het eind van het contract weer inleveren/ inruilen. Je betaalt in dit geval dan ook een vast bedrag per maand, waarbij de volgende onderdelen zitten inbegrepen:

  • Wegenbelasting, verzekering en onderhoud
  • Banden
  • Hulp bij pech en eventueel vervangend vervoer

Het enige waar je nog extra voor zal betalen is de benzine, en eventuele boetes die je rijd.

Zakelijk leasen

Indien je de auto wil leasen via de zakelijke weg, dan kun je kiezen uit financial lease of operational lease. Bij financial lease kun je denken aan een ‘huurkoop’ vorm. Zo koop je de auto als het ware op afbetaling, waardoor je direct eigenaar bent van de auto. Dit is vooral interessant voor ondernemers en zelfstandigen. Bij operational lease betaal je ook een vast bedrag per maand, alleen wordt daar verder alles voor je geregeld (verzekering, onderhoud en reparaties). Laat je op voorhand even informeren door leasemaatschappij zoals carleasenederland.nl zodat je de juiste keuze maakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *