Kamperen in Italië

puglia vakantie

Het is erg populair onder toeristen om lekker te gaan kamperen in Italië. Gewoon een paar weken wakker worden in de natuur, met een prachtig uitzicht. Italië zit vol met gebieden waar jij je tentje op zou kunnen zetten. Voorbeelden hiervan zijn Abruzzen, Dolomieten of een Puglia vakantie

Natuurgebieden

Abruzzen is een regio wat richting het zuiden van Italië ligt. Het gebied is erg dunbevolkt, dus een perfecte optie als je op zoek bent naar een plek waar je je je rust kan pakken. De Dolomieten zijn ook een goede mogelijkheid om een aantal weken te kamperen. De Dolomieten zijn een bergketen, dus tijdens je bezoek zou je rotsen kunnen beklimmen met fantastische uitzichten. Ten slotte zou je ook nog kunnen kamperen in de regio Puglia. Deze regio bestaat uit verschillende, mooie natuurgebieden en stranden. 

puglia vakantie

Best beoordeelde campings

In Abruzzen is er een leuke natuurcamping, genaamd camping Lo Schioppo. Als jij van sportieve activiteiten houdt, dan is deze camping wat voor jou. Het ligt midden in de bossen en organiseert regelmatig activiteiten voor in het bos. Voorbeelden hiervan zijn boogschieten, wandeltochten, yoga en nog veel meer. In het volgende natuurgebied, de Dolomieten, zijn ook leuke familiecampings te vinden. Je hebt bijvoorbeeld Fiemme Village. Dit is meer een camping waar jij met je gezin naartoe zou kunnen gaan. Op de camping is een geweldig zwembad en speeltuinen waar de kleine kinderen terecht kunnen. Als jouw voorkeur uitgaat naar het strand, dan is camping Village Torre Rinalda in Puglia wat voor jou. Het is een enorme camping wat direct aan de zee ligt. Daarnaast heeft de camping ook nog een zwembad, dus zou je het eventueel af kunnen wisselen. Ook is camping Village Torre Rinalda een perfecte plek om je gezin mee naartoe te nemen; de camping heeft een animatieprogramma en verschillende speeltuinen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *