Wanneer je last hebt van Psoriasis dan grijp je waarschijnlijk iedere kans aan om dit te verhelpen of verlichten. Deze huidziekte is namelijk erg zichtbaar en zorgt daardoor voor veel onzekerheid bij diegene. Psoriasis is een chronische, niet bestemettelijke auto-immuun huidziekte. Het vreemde aan deze huidziekte is dat de vernieuwingscyclus van je huid vele malen sneller werkt. Waar dit normaal gesproken zo’n 30 dagen is, daar is dat nu enkele dagen. Hierdoor heeft je oude, maar toch ook relatief nieuwe, huid geen tijd om van je huidoppervlakte te vallen. Daardoor ontstaan er een ophoping aan huid. Maar hoe verhelp je dit nu? We vertellen er meer over.

Topische behandelingen

Wanneer je net aan deze huidziekte lijdt zal de huisarts je aanraden om corticosteroïden, zinkzalven en teerpreparaten te gebruiken. Dit zorgt voor plaatselijke lichtere vermindering. Wanneer je gebruik gaat maken van bepaalde medicijnen kan het zijn dat het naar verloop van tijd minder wordt maar zo ook de werking hiervan.

Zalf

Wanneer je aan Psoriasis lijdt ervaar je regelmatig aanvallen. Om deze wat te verlichten kan je Psoriasis zalf gebruiken. Zalven kan je rechtstreeks op de plekken smeren zodat je de vervelendste jeuk ook weer wat kan tegengaan. Het vervelende is wel dat de zalven niet de oorzaak behandelen. Je zal er dus niet het gewenst effect van gaan zien.

Lichttherapie

Wanneer je gek bent op licht is dit de meest leuke oplossing. Een bekende lichttherapie is PUVA. Helaas is het wel zo, wat we natuurlijk de laatste jaren zien, is dat licht kan zorgen voor huidkanker.

Vitaminen

Dat vitaminen en mineralen goed voor je gezondheid weten we allemaal. Maar dit kan ook effect hebben op je Psoriasis. Neem extra Vitamine D, visolie, ijzer, koper, mangaan, zink en selenium in om de huidziekte wat te verminderen. Wie weet werkt het!