Hoe vogels weerhouden van nestelen onder het dak

Vogels zijn fantastische wezens om rond je huis te zien fladderen om het vogelvoederhuisje te bezoeken. De comfort van het vogelbad in jouw achtertuin is een belangrijke reden dat de vogeltjes elke morgen flierefluitend langskomen. Vogels kunnen helaas een probleem worden en een enorme schade aanrichten als ze besluiten jouw huis eigen te maken! Het is daarom belangrijk om te voorkomen dat vogels zich nestelen op en onder het dak Volg deze tips om ervoor te zorgen dat vogels jouw dak met rust laten.

Controleer het dak regelmatig

Besteed extra aandacht aan het zorgvuldig controleren op gaten of schade aan de dakrand. Schade door de aanwezigheid van vogels vormt zich meestal aan het plafond van de dakrand, de planken die langs de onderrand van het dak lopen en gaten in het dak die zelfs toegang tot het huis kunnen verschaffen. Zorg ervoor dat alle gaten in de dakranden worden gedicht met speciale kit, nadat je hebt gecontroleerd of er geen vogels of eieren zijn.

Mocht je toch last hebben van vogels die zich hebben genesteld in het dak, zoek dan eens op vogelnest verwijderen om professionals in te schakelen die je hierbij kunnen helpen. Zij maken gebruik van speciaal gereedschap om een vogelnest en de resten ervan vakkundig te verplaatsen.

Gebruik vogelstoppers voor dakpannen

Kleine vogels vinden het geweldig op de dakpannen, omdat eronder perfecte gaten te vinden zijn voor een vogelnest. Er is gelukkig een eenvoudige manier om deze gaten af te dichten, namelijk door middel van een dakvogelstopper. Vogelstoppers voor dakpannen zijn doorgaans gemaakt van schuim en worden geleverd in een strook, zodat ze perfect passen in de kieren van het dak.

Verstoor actieve nesten niet!

Wanneer je last heb van vogels onder het dak, dan kun je geneigd zijn om het nest zelf te verwijderen. Doe dit liever niet; je zou het zelf immers ook verschrikkelijk vinden om de toegang tot je eigen woning ontzegd te worden! Bovendien zijn de meeste vogels volgens de wet beschermd. Als het nest actief is, neem dan contact op met een professional om er zeker van te zijn dat de verplaatsing van het nest veilig en legaal gebeurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *