Een hoed wordt niet alleen gebruikt om te beschermen tegen de scherpe zonnestralen en slecht weer, maar ook om een ​​uitzonderlijke touch aan uw stijl te geven. De trilby en de strohoeden zijn perfect als je een ontspannen en een beetje sportieve stijl wilt aannemen. De hombourg kan behoorlijk formele looks aannemen, maar is ook geschikt voor meer casual looks. Voor werk, vergaderingen, kleine, gewone borrels is het ideaal om een ​​hoofddeksel van het type fedora, trilby of panama te dragen. Ze geven je tegelijkertijd een fatsoenlijke en elegante uitstraling. Wil je op een feestelijke avond opvallen, kies dan voor een pork pie of een boater, zowel chic als relaxed. Voor meer verfijnde avonden of bruiloften is een pork pie of een hoge hoed voldoende.

Hoe wordt de hoedenmaat bepaald?

Om uw hoedmaat van de hoed heren te bepalen, meet u uw hoofdomtrek met een meetlint. Plaats het 3 of 4 millimeter boven het oor, passeer het in het midden van het voorhoofd en ga helemaal rond je hoofd. Houd het lint stevig vast. Als de meting tussen twee maten schommelt, kies dan de grotereZoals alle kleding, variëren hoedenmaten van fabrikant tot fabrikant.

Meestal is Small 55 cm hoofdomtrek, Medium 57 cm, Large 59 cm, X-Large 61 cm en XX-Large 63 cm.

Welke materialen te kiezen voor je hoed heren?

  • Vilt is het materiaal bij uitstek bij het maken van de hoed heren. Het wordt gemaakt van wol. Het vilt is niet geweven. De haren zijn gekamd, gekaard, om een ​​fijne luchtige en donzige sluier te vormen.
  • De hoed van stro is dun en luchtig, waardoor hij de zonnestralen niet kan filteren.
  • Het lederen hoofddeksel is bijzonder robuust en resistent.
  • Katoen is een natuurlijk waterdicht product dat zowel tegen de zon als tegen de regen beschermt.