Het regelen van een online event, hoe werkt dat?

Iets meer dan een jaar geleden kende de trend van virtuele evenementen een flinke boom. Niet voor niets zat Covid-19 daarvoor wat tussen met de maatregelen omtrent thuiswerken en de annuleringen van tal van evenementen. Ook nu wanneer de maatregelen flink zijn versoepeld blijven heel wat bedrijven nog steeds online evenementen organiseren omwille van de vele voordelen. Een daarvan is de lagere kost die hiermee gepaard gaat, de ander dan weer de makkelijkere logistiek dat het vergt. Maar hoe makkelijk is dat echt, een online event organiseren?

Wat zijn online events?

Een online event is een evenement waarbij een persoon een sessie online bijwoont in plaats van in levende lijve. Een virtueel evenement kan een online conferentie, webinar, oefensessie, kookles, online vergadering of een yoga- en dansfeest zijn. Het grote voordeel van een online event bijwonen is dat je als deelnemer je niet moet verplaatsen om een evenement bij te wonen. Het kan gewoon vanuit je zetel thuis. In sommige gevallen kan je het online event achteraf ook herbekijken, waardoor het makkelijker past in je agenda. Daarnaast zijn voor de organisator de kosten vaak aanzienlijk lager door het ontbreken van onder meer catering- en transportkosten.

Hoe organiseer je een virtueel evenement?

Als je een online event succesvol wilt plannen, heb je software nodig waarop je kunt vertrouwen. Met event management software kun je tijd besparen, georganiseerd blijven en zorgen voor elk detail van het organiseren en uitvoeren van je online event. Omdat dit alles toch wat ervaring en expertise vereist, doen heel wat bedrijven hiervoor beroep op een professional zoals Valo. Deze kunnen je eveneens helpen met de marketing van je online event.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *