Het belang van vitaliteit en welzijn van medewerkers

De grens tussen werk en thuis is steeds vager geworden. Hoewel vage grenzen niet per se slecht zijn, is het de snelheid waarmee de grenzen vervagen, waardoor veel werknemers moeite hebben om zich aan te passen en een geschikte balans tussen werk en privé te vinden. Hoewel de snelle ontwikkeling ons leven ongetwijfeld gemakkelijker heeft gemaakt, heeft het ook moeilijker gemaakt voor werknemers om te stoppen met werken en een time-out te nemen. Als je ooit twijfelt aan de impact die technologie op ons leven heeft, kijk dan eens naar je medereizigers de volgende keer dat je in de trein zit. De kans is groot dat bijna iedereen op zijn smartphone zijn e-mails checkt, facebookt, tweet of op de hoogte blijft van de actualiteit. 

Altijd up-to-date 

24 uur per dag online zijn betekent dat medewerkers meer tijd aan hun werk besteden dan ze zich misschien realiseren. Zelfs wanneer ze op vakantie zijn, blijven werknemers op de hoogte van wat er op kantoor gebeurt en hoewel het misschien onschuldig lijkt, vermindert het de tijd dat werknemers worden uitgeschakeld van werk en aanverwante stressoren. 

Energie en gezondheid 

En dat wordt een probleem als het de energie en gezondheid van medewerkers aantast. Om ervoor te zorgen dat werknemers een positieve vitaliteit en welzijn hebben, moeten ze een goede balans hebben tussen energie en stress, een goede balans tussen werk en privé, een beheersbare werkdruk en fysiek fit zijn. Bijkomende voordelen hiervan zijn dat er minder ziektedagen worden opgenomen, de productiviteit stijgt en de betrokkenheid en inzet van medewerkers groter is. Bovendien hebben dergelijke medewerkers een veel betere balans tussen stress en energie, en kunnen ze langer doorwerken, met veel meer plezier. Wil jij positieve energie ontvangen en bouwen aan je vitaliteit? Lifeguard.nl helpt je graag hierin verder!  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *