Eindeloze mogelijkheden

We dromen allemaal van een interieur dat net dat tikkeltje extra karakter uitstraalt. Maar het kost aardig wat om je woning helemaal uit te rusten met dure designermeubels. Gelukkig zit het ‘m vaak in de details. Een brocante spiegel is zo’n must have die je interieur meteen authentiek maakt.

Een brocante spiegel is er voor elke ruimte en elk doel. De mogelijkheden zijn eindeloos: je vindt ze in alle soorten en maten. Ga dus op zoek naar wat het beste past bij de ruimte die je een upgrade wil geven. Wil je een spiegel die vooral functioneel is in de hal of de slaapkamer? Dan is een grote rechthoekige spiegel een goed idee. Als het eerder decoratief mag zijn, kan je een opvallend exemplaar zoeken dat meteen in het oog springt. Een ronde kleurrijke brocante spiegel in het toilet geeft bijvoorbeeld meteen een extra touch aan je kleinste kamertje.

Groter en lichter

Brocante spiegels fleuren bovendien niet alleen de kamer op, ze doen die ook nog eens groter en lichter lijken. Is je badkamer aan de kleine kant? Een grote spiegel, die ook dienst doet als passpiegel, doet meteen uitschijnen dat de ruimte een paar vierkante meter groter is.

Op maat

Het goede nieuws: voor een karaktervolle spiegel die je interieur authentiek doet aanvoelen, hoef je heus niet alle tweedehandswinkels en rommelmarkten af te schuimen. Je kan een brocante spiegel ook op maat laten maken. Zo past hij helemaal bij de grootte, kleur en stijl van je ruimte. Het voordeel is dat er geen slijtage te zien is. Oude spiegels die je tweedehands op de kop tikt, vertonen vaak zwarte vlekjes of missen een stukje. Ze ophangen kan ook niet altijd zomaar waar jij dat voor ogen had. Met een nieuwe brocante spiegel kan dat wel, want die hebben verschillende ophangpunten. Kortom: brocante spiegels hebben het karakter van een oude spiegel met de kwaliteit van een nieuw, op maat gemaakt exemplaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *