Het Italiaanse merk Herno is een stijlvol merk. In 1948, 3 jaar na de tweede wereldoorlog begint het verhaal van Herno. Het merk heeft zijn naam te danken aan de Italiaanse rivier Herno, de bedenkers zijn Guiseppe en Alessandra Diana Marenzi. Guiseppe was erg filosofisch en werd geïnspireerd door de weersomstandigheden in de vallei Erno, die waren namelijk nat en winderig. En in de zomer erg heet. Hij wist erg goed hoe hij zijn ideeën moest verzamelen om uiteindelijk de eerste Herno jas voor heren te ontwerpen. In die tijd werkte Guiseppe ook al voor een bedrijf dat regenjassen maakte.

Waarom een Herno Jas voor Heren

Dankzij de militaire kennis van Guiseppe Marenzi wist hij de regenjassen nog beter waterdicht te maken. In het leger had hij namelijk veel meegekregen van de nieuwste technieken. Dit zorgde voor een enorme stijging van de verkoop. De jassen van Herno bieden dus niet alleen een mooi design maar zijn ook erg functioneel, Guiseppe begon zijn eigen bedrijf in de Erno vallei en vernoemde het merk naar de rivier. Als je in die vallei goed beschermt bent door je jas, dan beschermt die jas jou bijna overal. De jassen zorgen voor warmte en beschermen je tegen regen, ze zijn stijlvol, zakelijk maar tegelijk ook casual.

Wanneer te dragen

Afhankelijk van het seizoen kun jij een Herno jas altijd wel dragen. Of het nou tijdens een zakelijke gelegenheid is, of gewoon een dag in je vrijetijd. Draag hem naar het werk of tijdens een leuk dagje uit. De materialen zijn van top kwaliteit en bieden een goede bescherming tegen vele weersomstandigheden. Door het uiterlijk van de jassen kun jij ze nog jaren dragen, ze raken niet snel uit de mode. Ik zou zeggen, bekijk een Herno jas voor heren zelf om te kijken of het iets voor jou is.