Dierentuinen in Nederland

Wil je graag een dierentuin bezoeken in Nederland? De dierentuinen staan garant voor een mooi maar groot avontuur. In de dierentuin kun je oog in oog staan met de wilde dieren. Dierentuinen bezoeken is voor zowel kinderen als volwassenen een erg leuk uitje! Ook voor een dagje vrij is het leuk om een dagje naar de dierentuin te gaan. In iedere dierentuin ervaar je een leuke maar ook bijzondere tijd.

De dierentuin zijn er voor iedereen

Wil je een dagje uit naar de dierentuin? Dan is het verstandig om alles op een rij te zetten waar je eigenlijk naar opzoek bent. Denk hierbij aan met hoeveel personen zou je naar een dierentuin willen? Welke leeftijd hebben deze mensen? Je hebt verschillende dierentuinen. Zo heb je bijvoorbeeld dierentuinen met veel speelfaciliteiten voor kinderen, maar ook dierentuinen voor volwassenen. Ook is het van belang dat je weet wat je budget is om een kaartje te bestellen? Per dierentuin verschilt de prijsklasse nogal. Door deze punten op een rijtje te zetten wordt het makkelijker om een geschikt dierentuin te vinden.

Het dieren welzijn

Voor het dieren welzijn gelden Europese maar ook Nederlandse regels waar de houders van de dieren zich strikt aan moeten houden. Voor het dieren welzijn heb je dus ook Nederlandse regels, deze regels staan altijd in de Wet dieren en in het Besluit houders van dieren. Daarnaast staan er ook Nederlandse regels in de Regeling houders van dieren en de Regeling dierengeneeskundigen. Het dieren welzijn is er voor de kwaliteit van leven. Een dier voelt zich namelijk het prettigste in een omgeving waar het zo natuurlijk mogelijk is, geen pijn, spanning of angst ervaart. Daarnaast moet je ook weten hoe een dier precies leeft om te kunnen bepalen of een dier het juist goed of slecht heeft.

De ervaring van een dierentuin

Een dierentuin zit altijd vol met dieren uit verschillende delen van de wereld. Tegenwoordig hoef je niet meer een hele dag achter een hekje naar de dieren te kijken in de dierentuin. Je zult tijdens een bezoek aan de dierentuin een bijzondere sfeer ervaren. Het kan zijn dat er dierentuinen tussen zitten die je een gevoel geven dat je een hele wereldreis hebt gemaakt. Je kunt door de jungle, savanne en een koud poolgebied reizen. Er zijn ook dierentuinen die een onderwaterwereld hebben. Door de glazen koepels heb je een mogelijkheid om de waterdieren te kunnen bekijken. In een onderwaterwereld vind je bijvoorbeeld haaien en andere bijzondere vissen. Doordat de dierentuin vol zit met dieren uit allerlei verschillende delen van de wereld, ga je aan het einde van de dag met een mooie ervaring naar huis. Want je hebt een echt avontuur beleeft in een dierentuin.

Verschillende dierentuinen

Je hebt verschillende dierentuinen in Nederland

·        Burgers’ zoo in Arnhem ligt in Gelderland

·        Ouwehands dierenpark in Rhenen ligt in Utrecht

·        Wildlands Adventure Zoo in Emmen is te vinden in Drenthe

·        Artis in Amsterdam ligt in Noord-Holland

·        Apenheul, Apeldoorn is te vinden in Gelderland

·        Safaripark Beekse bergen in Hilvarenbeek ligt in Noord-Brabant

·        Aqua Zoo Friesland ligt in Leeuwarden is te vinden in Friesland

·        Dierenrijk in Nuenen is te vinden in Noord-Brabant

·        Zoo Parc Overloon in Noord-Brabant

·        Vogelpark Avifauna bij Alphen aan den Rijn te vinden in Zuid-Holland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *