De voordelen van een aroma diffuser, juist nu

Het is niet meer zo vanzelfsprekend, dat de lucht die we inademen ook zuiver is. En zeker nu we allemaal veel binnen moeten zitten, is de behoefte aan een fijne omgevingslucht groot. Vandaar dat we in verschillende huishoudens steeds vaker een aroma diffuser tegen komen.

Wat doet een aroma diffuser nu eigenlijk precies? Wat zijn er de voordelen van om zo’n ding in huis te halen? En waar moet je op letten wanneer je er een wilt aanschaffen?

Luchtzuivering en luchtbevochtiging

Een aroma diffuser is in feite een soort stoomapparaat, of een vernevelaar. Dankzij hoogfrequente trillingen wordt water in de diffuser omgezet in stoom. Een voordeel van deze benadering is dat het heel snel gaat. Zodra je het apparaat aanzet, zie je dat er vrijwel direct stoom uitkomt. Bovendien is er hier sprake van koude verneveling, in tegenstelling tot apparaten die gebruik maken van vuur of een andere warmtebron om stoom te produceren.

Door die koude verneveling blijven de moleculen van het water en olie die je toevoegt intact. De aroma diffuser zuivert niet alleen de lucht, maar is ook gelijk een goede luchtbevochtiging. Dat komt in huizen met centrale verwarming zeker goed van pas.

Aroma diffuser en etherische olie

Het vernevelen van etherische oliën is een echte aanrader als een natuurlijke geurverspreider in huis of op de werkplek. De geur zorgt voor een gezellige, opfrissende of gezonde omgevingslucht. Voor de aroma diffusers worden dus etherische oliën aanbevolen, omdat die naast de aangename geur ook echt iets doen voor je omgevingslucht. Zo zorgen geranium of pepermunt bijvoorbeeld voor een opwekkende geur, terwijl Eucalyptus zorgt voor zuivering van de omgevingslucht.

Een aroma diffuser aanschaffen

Neem wel even de tijd om je te verdiepen in de werkwijze van de diffuser. Het is bijvoorbeeld goed om te weten welke inhoud jouw diffuser moet hebben en wat de ervaringen zijn van gebruikers.

Ook een goede overweging: wil je wel of geen verlichting? Dit kan bijvoorbeeld handig zijn, als je een kind dat een beetje bang is in het donker naast een ontspannende geur ook een geruststellend lichtje wilt geven voor een extra gevoel van veiligheid. In dit geval is het dan wel goed om te weten of je een apparaat hebt wat zich vanzelf zal uitschakelen als het reservoir leeg is.

Waar je ook rekening mee moet houden, is het geluid dat sommige apparaten maken. Voor de woonkamer zal het minder storend zijn als je een zoemend geluid hoort, dan in de slaapkamer. Tenzij je sowieso gevoelig bent voor geluidjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *