Fenegriek is specerij die nog niet in heel Nederland te verkrijgen is. Fenegriek is een zeer veelzijdig specerij met verschillende benamingen zoals, foenegriek, bokshoornklaver en Grieks hooi. Vooral die laatste benaming kan vreemd overkomen. Maar deze benaming stamt echt vanuit de oude Grieken die het kruid door het hooi van de paarden mengen. Het verhaal doet de ronde dat de paarden hierdoor vlugger in conditie raakten en een glanzende vacht kregen. Fenegriek komt oorspronkelijk uit het Middellandse Zeegebied. Maar wat zijn nu precies de voordelen van dit specerij?

De voordelen

Fenegriek wordt steeds vaker in de keuken gebruikt, en niet zomaar. Fenegriek wordt vaker gebruikt bij diverse diëten en zou gunstig moeten zijn voor borstvoeding. Daarnaast schijt gemalen Fenegriek positief effect hebben op diabetes 1 en 2.

Waar wordt Fenegriek voor gebruikt?

Je ziet dat Fenegriek vaak wordt gebruikt in Chutneys en ingelegde groenten. Daarnaast is Fenegriek erg lekker met worteltjes, soepen en sauzen. Je kan dit product het best aan het begin van de bereiding toevoegen. Ook kan je Fenegriekzaad gebruiken bij een heet kopje water of met andere kruidenthee. Wie weet krijg je hierdoor hetzelfde effect als de oude Grieken met de paarden.

Waar kopen?

Doordat Fenegriek nog niet overal wordt gekocht is het soms wat lastiger om aan te komen. Je ziet dat deze kruiden nog niet bij iedereen bekend zijn wat er voor zorgt dat niet alle winkels bereidt zijn om dit product dan dus ook in te kopen. Gelukkig kan je online wel flink uit te voeten. Google dus eens op Fenegriek kopen om erachter te komen welke webwinkel dit specerij kan aanbieden. Bekijk altijd eerst eventjes goed hoeveel gram je nodig hebt om te gebruiken voor je gerechten en neem de reviews van deze webwinkels eens goed door.