Er zijn verschillende dienstverbanden waarin je kunt werken. Zo kun je in loondienst zijn bij een bepaalde organisatie of werken als zelfstandige. Als je werkt als zelfstandige ben je een zzp’er. Hier komen weer hele andere regels bij kijken, dan wanneer je voor een baas werkt. Hiernaast wordt werken als gedetacheerde tegenwoordig ook steeds populairder. Maar wat houdt dit precies in? Wij vertellen je er graag meer over!

Wat is detachering?
Werken als gedetacheerde is voor veel mensen nog een vrij moeilijke term. Het komt er eigenlijk op neer dat je in dienst bent en dus ook een contract hebt bij bijvoorbeeld Tempo-Team en dat je via hen bepaalde klussen en opdrachten aanneemt. Zo kan het zijn dat je voor een bepaalde tijd bij een opdrachtgever moet zitten en je na de klus weer op gaat naar de volgende. Als gedetacheerde kun je overal terecht, zoals detachering zorg of binnen de zakelijke sector. Bij het aannemen van een opdracht krijg je meestal te horen voor hoeveel aantal uur je gedetacheerd zult worden.

Werken als gedetacheerde zzp’er

Normaal gesproken heb je bij detachering dus een contract bij een bepaald bedrijf. Toch vinden veel mensen dat niet prettig en willen zij werken als gedetacheerde zzp’er. Hiervoor moet je ten eerste dus ingeschreven staan als een zelfstandige. Hiernaast kun je ook overgenomen worden door de opdrachtgever bij bet bureau waarbij je een detacheringscontract hebt. Dit is echter wat lastiger om voor elkaar te krijgen. Als zzp’er kun je zelf ook op zoek gaan naar vacatures bij organisaties die op zoek zijn naar iemand voor een project voor een bepaalde tijd. Zo zul je voor een bepaalde tijd daar gedetacheerd zijn en kun je daarna gewoon als zelfstandige verder zoeken naar andere klussen.