Het is iets waar je niet op gehoopt had, waar je ook het liefst zo snel mogelijk doorheen wilt gaan en helaas komt het vaak voor bij veel mensen. Het proces van een scheiding is vaak een langdurig proces. Allereerst probeer je er vaak samen nog aan te werken, wat al enorm veel stress met zich meebrengt en wanneer je toch besluit uit elkaar te gaan komt het regelen van allerlei zaken nog erbij. Het kost veel tijd en vaak verloopt ook niet zoals je had gewild. Er worden niet altijd keuzes gemaakt die voor beide goed zijn.

Ken je rechten

Voordat je het hele proces van een scheiding aangaat en bepaalde zaken gaat aanvragen, is het goed om te weten wat je rechten zijn. Waar heb je zelf recht op en hoe kun je toch nog iets aanpassen? Je kunt online altijd zoeken naar gepaste advocaten Familie-& Erfrecht. Een advocaat kan alles toelichten en je helpen bij het maken van de juiste keuzes. Uiteindelijk wil je elkaar nog wel normaal kunnen groeten wanneer je elkaar tegenkomt.

Alles over jullie erfenis

Heeft één van jullie een erfenis ontvangen? Dan is dit voor het trouwen al ergens vastgesteld hoe dit verdeeld wordt. Wie zijn de erfgenamen en kan er later nog iets aangepast worden? Er zijn een hoop vragen omtrent dit onderwerp. Het is dan ook goed om dit met elkaar en een advocaat te bespreken. Allereerst wil je weten hoe jullie gemeenschap van goederen geregeld is. Er zijn ook wat aanpassingen gedaan na 2018. Dit betekent dat er andere regels gelden voor koppels die na 2018 en koppels die voor 2018 getrouwd zijn. Er zijn ook voorwaarden waar je beide rekening mee moet houden. Weet je niet welke voorwaarden er zijn voor de erfenis? Hiervoor kun je de advocaat om extra advies vragen.